Möt två av vårens nya deckarförfattare!

Måndag 29/5 kl. 17.00-18.00

Tillsammans med Ordfront förlag bjuder vi in till en kväll där ni vi får träffa två av vårens nya deckarförfattare, Joel Dahlberg och Dennis Magnusson.

Joel Dahlberg är journalist och författare och nominerades 2017 till Stora journalistpriset för avslöjandet om pensionsförvaltaren Allra. Den döde på balkongen är hans första roman och ger en unik inblick i finanseliten, maktspel och hur långt en människa kan gå för att få det den vill.

Om Den döde på balkongen: Ett barn dör i en olycka och familjen Usters idylliska tillvaro slås sönder. Tjugofyra år senare hittas en kropp på en balkong på Östermalm i Stockholm. Samtidigt så får journalisten Stefan Wiklund ett tips om hur ett hemligt sällskap vid Handelshögskolan har utvecklats till en mäktig aktör i näringslivet. Frågan är om tipset stämmer, och vad det har att göra med den döde mannen på balkongen. Under arbetets gång tar Stefan Wiklund upp kontakten med sina gamla vänner Filip Uster och Paulina Wester, vilket får honom att blicka tillbaka och minnas saker han inte visste att han hade glömt.

Dennis Magnusson är dramatiker och manusförfattare, senast aktuell med tv-serien Spelskandalen på SvT. Han debuterade 2017 med thrillern Den sista föreställningen och startade serien om poddutredaren Sebastian Lager med boken Mord enligt manus 2021, som blev nominerad till Årets bästa kriminalromanav Svenska Deckarakademin.

Om Döden förevigad: Sebastian Lager ska bara hämta ut en LP i Konrads skivbutik. Konrad ber honom att gå hem till den gamla ägaren Håkan för att hitta den plötsligt försvunna skivan. Där ligger en ihjälslagen man ligger på golvet i lägenheten. Och snart står polisen på tröskeln. Mordet tycks vara knutet till en mycket dyrbar inspelning av världstjärnan Fredrik Malm och hans gamla parhäst Daniel Deg- ner. Några dagar senare lyckas Sebastian få kontakt med Fredrik Malms management, där han får i uppdrag att hitta inspelningen. I sökandet sker ännu ett mord, och misstankarna börjar peka åt flera olika håll. Döden förevigad är en smart deckare om musik och pengar och hur långt människor kan gå för att få behålla sina dyrbara vinylskivor.

Foto på Joel: Anna Dvrnik

Foto på Dennis: Jan-Åke Eriksson

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!