Om rasism. Och vägen framåt – Release!

Måndag 26/8 kl. 18.00-20.00

Release för boken Om rasism!

Om rasism. Och vägen framåt, av Seher Yilmaz, är ett läromedel som riktar sig till högstadiet, men har även en relevans oss som inte går i skolan, inte minst barn och unga.

Om rasism. Och vägen framåt ger kunskap om vad rasism är, dess historia, olika former av rasism och vägar framåt för att motverka rasism. Varje kapitel inleds med en fiktiv berättelse som väcker intresse. Med hjälp av berättelserna kan eleverna känna igen situationer eller leva sig in i andra människors upplevelser och känslor. Den tydliga strukturen och det sakliga språket hjälper eleverna att ta sig an svåra och komplexa ämnen. För att underlätta förståelsen markeras och förklaras centrala begrepp genomgående. I slutet av varje kapitel finns uppgifter som stöttar läsförståelsen, befäster kunskaper samt ger eleverna möjligheter att reflektera över innehållet tillsammans med andra.

För att kunna motverka rasism krävs kunskap och förståelse. Kunskaperna gör att vägen mot ett likvärdigt, tolerant och inkluderande samhälle enklare går att nå. Varmt välkommen på release där författaren, formgivaren och förläggarna berättar om bokens innehåll och svarar på frågor om hur man kan undervisa om rasism.

Seher Yilmaz är statsvetare och kommunikatör. I dag arbetar hon som specialist inom jämlikhet och inkludering på Samhall. Hon har tidigare varit organisationsutvecklare med fokus på inkludering på SVT, varit ordförande för jämlikhetsstiftelsen Rättviseförmedlingen samt arbetat som kommunikationskonsult. På temat rasism har Seher tidigare skrivit Vad jag pratar om när jag pratar om rasism (Natur & Kultur 2021).

Bra att veta: Begränsat antal platser, först till kvarn, anmälan gör du här.
Natur & Kultur bjuder på bubbel och snacks.

Varmt välkommen hälsar Natur & Kultur med bokens författare, Seher Yilmaz, samt förläggarna Deborah Asarnoj, Linnea Bryner, formgivaren Parasto Backman och vi på Gamla stans bokhandel.

Foto på Seher: Märta Thisner

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!