Philomène Grandin och Yukiko Duke i samtal om boken Glöm allt men inte mig

Måndag 31 oktober kl 17.00

Det är 80-tal och Philomène och hennes pappa lever ett okonventionellt liv fyllt av kultur och kärlek. Men pengarna är oftast slut. Pappa är Izzy Young, legendaren som upptäckte Bob Dylan och vars Folklore Center i New York utgjorde scen för musiker och poeter som Patti Smith och Allen Ginsberg.

Trettio år senare sjunker Izzy allt djupare in i demens.

En gripande uppväxtskildring och en berättelse om en far och dotter som vägrar släppa taget om livet och varandra.

Glöm allt men inte mig är en stark debut, en vacker, ly­hörd och gripande bok om en symbiotisk pappa och dotter­relation, där tempus alltmer övergår i ett absolut nu – i takt med att Izzy Youngs minne försvinner. Men aldrig kärle­ken dem emellan.” Svenska Dagbladet

Philomène Grandin (född 1974) är skådespelare och programledare. Glöm allt men inte mig (2021) är hennes debut. Hon har medverkat i en rad filmer och tv-serier samt i teateruppsättningar på bland annat Stockholms och Göteborgs Stadsteater. På TV är hon känd för att ha varit frontfigur för barnprogrammen PhiloFix och Vintergatan. Philomène är även en uppskattad ljudboksinläsare. 2022 belönades hon med Stockholms stads kulturstipendium.

Yukiko Duke arbetar som kulturjournalist, författare, översättare och är en mycket populär moderator. Hon har tidigare varit bland annat konstnärlig ledare för Stockholm Literature, den internationella litteraturfestivalen på Moderna Museet. Hon håller också föredrag om litteratur, läsning, japansk kultur och samhällsliv.

Föranmälan för eventet är stängd.