Poesikväll med Ann Jäderlund och musiker Rotem Geffen

Tisdagen 2 maj kl.17.00 – 18.00

Ann Jäderlund är en av den svenska samtidens viktigaste poeter – hennes poesi har kommit att representera ett helt nytt sätt att skriva. Hon förenar romantikens och barockens traditioner med en modern språksyn i säregna, sensuella dikter. Denna efterlängtade volym samlar Ann Jäderlunds alla diktsamlingar från debuten ”Vimpelstaden” (1985) till den senast utgivna ”Ensamtal” (2019).

Ann Jäderlund, född 1955 och bosatt i Stockholm, är framför allt lyriker men har också skrivit dramatik. Ända sedan sin debut med Vimpelstaden 1985 har hon konsekvent följt en egen linje: hon låter inte bara orden ha de innebörder de har i vardagsspråket, genom att låta språket sjunga avvinner hon orden nya och hemlighetsfulla betydelser. Rytmen är viktig i hennes dikter och hon dröjer gärna vid vissa ord som vartefter får starka laddningar. En introduktion till hennes författarskap finns i Åsa Beckmans Jag själv ett hus av ljus. 10 kvinnliga poeter från 2002. I diktsamlingen Blomman och människobenet, närmar hon sig prosan – hon prövar att använda sig av prosan på poesins villkor.

Den svenska sångerskan och pianisten Nelly Klayman-Cohen, som framträder under namnet Rotem Geffen, frammanar med sin musik en drömvärld som på samma gång är raffinerad och rå. Hon har tonsatt dikter av Ann Jäderlund.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni är här!