Psykologikväll! Boksamtal med Clara Törnvall om Vanliga människor – Autistens guide till galaxen

Torsdag 5/10 kl. 17.00 

Clara Törnvall besöker Gamla stans bokhandel för ett samtal om hennes aktuella bok Vanliga människor – Autistens guide till galaxen.

Neurotypiker. Så kallas människor som inte har en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, som autism eller adhd/add. De är inte alltid lätta att begripa sig på. Deras värld är udda, men de tänker sällan på sig själva som avvikare.

Boken Vanliga människor är för dig med erfarenhet av autism som vill lära dig att förstå de vanliga människorna bättre. I boken möter du autister som berättar om sina erfarenheter av neurotypiker, och Clara Törnvall delar med sig av tips som kanske kan hjälpa den som är ung och autistisk. Här hittar du fakta, ordlistor och test. Rikt illustrerat av Anneli Furmark.

”Det finns många böcker om autism, skrivna av neurotypiker som vill hjälpa autister att anpassa sig, det vill säga bete sig mindre autistiskt. Det här är inte en sådan bok. Det är en autistisk guide, skapad av en autistisk guide”, skriver Clara Törnvall i förordet.

”Denna välskrivna bok bjuder läsaren på en mängd tips, erfarenheter och tankar som alla kan ta till sig, för en bättre värld. ’Vanliga människor’ fungerar som nöjesläsning, som fortbildning och som faktabok. Så förbered dig på en resa full av oväntade upplevelser.”
Helhetsbetyg 5 av 5, BTJ-häftet nr 15.

Välkommen till ett boksamtal med Clara Törnvall!

Foto på Clara: Sofia Runarsdotter

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!