Psykologikväll: Cancerläkaren som blev patient

Måndag 26/2 kl. 17.00: Psykologikväll

Varje år drabbas nästan 9 000 kvinnor av bröstcancer. För fem år sedan var psykiatern och före detta cancerläkaren Ullakarin Nyberg en av dem. Hur reagerar man på ett sådant sjukdomsbesked – och hur kan man hantera det? Vad innebär behandlingen och hur jobbig är den? Hur kan man förhålla sig till frågor från omgivningen? Hur brukar närstående reagera? Finns det saker man inte borde säga eller göra? Går det att ta sjukdomen på allvar och samtidigt leva sitt vanliga liv?

Frågorna är många och komplexa – känslorna likaså.

Med sin dubbla yrkeskompetens inom både cancervård och psykiatri och utifrån ett personligt inifrånperspektiv delar Ullakarin Nyberg i boken Livet med bröstcancer med sig av kunskap, erfarenheter och vägledning som berör mångas liv och allas våra känslor.

Livet med bröstcancer är också ett liv.

Ullakarin Nyberg är psykiater, med.dr och suicidforskare, med bakgrund som bröstcancerläkare. Hon anlitas ofta som expert i media och har varit programledare för ”Livet med Ullakarin Nyberg” i SR P1.

Foto på Ullakarin: Appendix fotografi

*

Är du intresserad av psykologi och tycker att det här evenemanget verkar spännande? Kolla då också in våra andra psykologikvällar under våren:

Måndag 11 mars kl. 17.00: Vad pågår i huvudet på en terapeut?
Måndag 22 april kl. 17.00: Lyckas på jobbet
Onsdag 24 april kl. 18.00: Psykologikväll i Storkyrkan med Anna Kåver

OBS! Kvällen 24 april äger rum i Storkyrkan i Gamla stan.

*

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!