Release för Kristallpalatset: Författarsamtal med Madeleine Hessérus

Tisdag 16 april kl. 17.00-19.00

Välkomna att fira Madeleine Hessérus nya roman Kristallpalatset med oss och Natur och Kultur! Madeleine samtalar om boken med Svante Weyler, det bjuds på dryck, snacks, mingel samt signering.

En bister vinterdag anländer den artonåriga Harriet Blom till den gamla gården Vändesta, ett hem for unga gravida kvinnor. Här ska hon tillbringa de närmaste månaderna, avskuren från omvärlden och sammanförd med andra unga flickor som liksom hon brottas med frågan, behålla barnet eller lämna det ifrån sig?

Det är tidigt sextiotal, bara några år före ungdomsrevolten, p-pillret och den fria sexualiteten. Samhället står och väger, men att vara ung, gravid och ogift ses ännu med oblida ögon.

Kristallpalatset är en gripande roman om att vara kvinna i en brytningstid, om att snabbt tvingas bli vuxen och tvingas fatta livsavgörande beslut – en roman fylld av tidsatmosfär, skriven med stark gestaltande kraft och språklig lyster.

Madeleine Hessérus har sedan debuten 1997 skrivit dramatik, novellsamlingar och flera lovordade romaner, senast Elefantens fot (2016). Nya romanen Kristallpalatset slår upp portarna till en hel värld; det tidiga sextiotalet och unga kvinnors utsatthet, längtan och drömmar.

Foto på Madeleine: Cato Lein

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.