Release för Secret Stockholm av Per Faxneld

Onsdag 12 juni kl. 17.00-18.00

Välkommen på bokrelease för Secret Stockholm av Per Faxneld, en guide till det ovanliga och okända i staden! Det blir mingel, boksignering och ett kort samtal på scenen.

Gå utanför allfarvägarna med denna fascinerande guidebok om Stockholm. Secret Stockholm är idealisk för både lokalinvånare och äventyrliga besökare.

Ta en paus i församlingsbiblioteket som har en unik samling med sällsynta gamla deckare! Upptäck den fungerande drakfontänen i foajén till numera stängd överdådig biograf från 1930-talet! Besök den bisarra arkeologgraven från 1921 som är byggd i stil med stenålderns megalitgravar! Beskåda det gigantiska metallögat på baksidan av det brutalistiska Svenska Filminstitutet! Hitta den mystiska medeltida plaketten gömd i ett trapphus i Gamla stan! Se mathissen som är kvar efter ett socialistiskt utopisk-funktionalistiskt bostadskollektiv! Allt detta och mycket mer finns i en oumbärlig guidebok för dig vill upptäcka Stockholms dolda pärlor.

Boken är skriven av religionshistorikern Per Faxneld, som bott i Stockholm hela sitt liv och utforskat stadens obskyra sevärdheter. Faxneld är expert på ockulta rörelser – och vet hur man sniffar upp hemligheter! Han har samarbetat med museer över hela världen och framträder ofta i TV, radio och podcasts. Förutom prisbelönta akademiska böcker har Faxneld också publicerat en novellsamling som översatts till flera språk.

Foto på Per: privat

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!