Så slipper du veterinären: Handbok för hundägare

Onsdage 24 april kl.17.00

Så håller du din hund frisk!

Det finns över en miljon hundar i Sverige och människans bästa vän har en unik förmåga att nästla sig in i våra hjärtan. Men hundägarskap är inte bara mys i soffan och härliga promenader. Det är också daglig skötsel, vård och ett stort ansvar.

Veterinären Marie Jury berättar på ett lättförståeligt sätt om sjukdomar och problem som kan drabba hunden från valpstadiet och genom livet. Hon delar frikostigt med sig av tips och råd till alla hussar och mattar som själva vill hjälpa sin hund, både förebyggande och akut, till god hälsa och välmående – och därmed slippa dyra och för hunden stressande veterinärbesök. I samtal med Anders Sjökvist på förlaget Bazar.

Boken är pedagogiskt upplagd med ett ämnesområde per kapitel och rikt illustrerad med vackra och informativa bilder av fotografen Linus Bokehsius.

Marie Jury är smådjursveterinär och allmänkirurg på husdjur. Marie är ofta anlitad som expert för tv och tidningar. Tillsammans med maken driver hon till vardags Väsby Djursjukhus. Marie har alltid burit på ett stort djurintresse då hennes föräldrar drev en djurklinik i hennes barndomshem. Själv har hon både en katt, Cutie och en borderterrier, Bettan. Nu vill hon sprida sin kunskap om djur och djurskötsel till andra djurägare.

Foto på Marie: Linus Nilsson

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!