Samtal i Storkyrkan: Erlend Loe

Torsdag 31 augusti kl. 18.00
Obs! Lokal: Storkyrkan

Drömmarnas cykelregister är Erlend Loes senaste charmiga och underhållande roman som fick ett varmt mottagande i hemlandet Norge. Här är hans säregna naivistiska stil på topp och bjuder på både skratt och insikter om människan och vår samtid. Möt honom i ett samtal med Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan.

27-åriga Solveig har inte riktigt funnit sin plats i livet, hon söker både efter den stora kärleken och ett namn som liksom känns mer som hon. En morgon vaknar hon helt förtvivlad – i nattens dröm blev hon av med sin älskade cykel! Självklart kontaktar hon sitt försäkringsbolag för att anmäla stölden, men de kan till hennes irritation inte hjälpa henne.

Vad ska hon ta sig till? Det måste ju finnas fler som hamnat i samma situation. Snart blir hon en frontfigur för en hel rörelse, skapar ett register över försvunna cyklar och får anmälningar från hela världen. Tusentals cyklar försvinner i drömmar varje natt, men tack vare registret får många sin drömcykel tillbaka. Solveig blir inte bara en hjälte i mångas ögon, hon får också mening i sitt liv. Och som Flexie-Belle känner hon sig äntligen hel

Erlend Loe är en kritikerrosad och prisbelönt författare. Han debuterade 1993 med Blåst (Tatt av kvinnen) och fick sitt genombrott några år senare med generationsromanen Naiv. Super.

Samtalet arrangeras i samarbete med Piratförlaget och Stockholms domkyrkoförsamling.

Foto på Erlend: Anna-Julia Granberg

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!