Samtal i Storkyrkan med Annie Lööf

Onsdag 4/10 kl. 18.00-19.00
Obs! Samtalet äger rum i Storkyrkan.

Annie Lööf är en av vår tids mest färgstarka och inflytelserika ledare. Som liberal, feminist och humanist har hon tagit strid för grundläggande värderingar och mött såväl hyllningar och djup respekt som hot, hat och utstuderade mordplaner. Hon har i över ett decennium varit en nyckelspelare i svensk politik, som partiledare för Centerpartiet. Som 23-åring personkryssades hon in i riksdagen, som 28-åring valdes hon till partiledare och tog plats i alliansregeringen och dess innersta krets, blev Sveriges yngsta departementschef samt näringsminister. Nu när hon sexton år senare kliver av den politiska scenen vill hon berätta sin historia, ta med läsaren bakom kulisserna och under ytan i en tid då både världen, det svenska samhället och hon själv förändrats. Nu delar hon med sig av det som funnits under ytan, bakom rubrikerna och besluten.

Vid sidan av alla tuffa förhandlingar, publika sammanhang och svåra beslut händer livet. Där står också Annie – i tvivel, oro, prövningar och tacksamhet över att ens ha klarat sig. Har det varit värt det? I boken Också Annie (Bokförlaget Forum) får vi följa med på nära håll genom både personliga och samhälleliga förändringar. Tonläget i den politiska debatten har förskjutits och det som tidigare var sunt förnuft har nu blivit kontroversiellt. Annie berättar om hur det känns att stå kvar när andra lämnar, att stå upp när motvinden blåser hårt och att stå ut när det rämnar på insidan. Annie Lööf har levt hela sitt vuxna liv i offentligheten men mycket av det hon upplevt kan hon dela med sig av först nu.

Annie Lööf är född 1983 i småländska byn Maramö. Hon är utbildad jurist vid Lunds universitet och har mellan 2006 och 2023 varit nationell politiker, som riksdagsledamot, partiledare och näringsminister. Hon bor med sin man och två döttrar i Nacka.

Samtalet i Storkan leds av Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan.

Foto på Annie: Gabriel Liljevall

Samtalet arrangeras i samarbete med Storkyrkan och Albert Bonniers Förlag.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!