Samtal i Storkyrkan: Om Stockholms Slott med författaren Ingrid Sjöström

Torsdag 25/5 kl. 18.00-19.00
Obs! Samtalet äger rum i Storkyrkan.

Stockholms slott – En levande kulturskatt

Stockholms slott intar en unik roll i svensk historia. Den monumentala byggnaden har sedan inflyttningen 1754 fungerat som kungligt residens för Sveriges regenter – en tidrymd som få andra kungliga slott i världen kan mäta sig med. Arkitekten Nicodemus Tessin d.y. formade sin arkitektur utifrån italienska och franska barockideal. Sedan dess har olika stilriktningar omväxlande präglat slottsbyggnadens fasta inredningar, möbler och textilier. Med sitt dominerande läge i huvudstadens mitt har detta levande residens med sina konst- och kulturskatter även kommit att utvecklas till en sevärdhet som lockar besökare från hela världen.

Stockholms slotts yttre och inre under århundradenas lopp skildras nu i en vacker och rikt illustrerad bok. Läsaren tas med på en vandring genom tid och rum guidad av tre författare med djupa kunskaper om slottsbyggnaden. Författarna är konstvetare och har sin expertis i inredningskonst, bildkonst och arkitektur. Bo Vahlne, Ingrid Sjöström och Rebecka Millhagen Adelswärd tar i Stockholms slott ett samlat grepp om slottetsbyggnads-, inrednings- och restaureringshistoria.

Under kvällen i Storkyrkan möter vi en av bokens författare, Ingrid Sjöström i samtal med Dokyrkokaplan Kristina Ljunggren.

Foto på Ingrid: Elliot Elliot

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!