Stockholms bokhelg dag 2: Maten i vårt språk

Fredag 12/11 kl. 11.00

Varför säger vi att någon är het på gröten? Vad är en chipskostym? Hur länge har vi pratat om ketchupeffekten? Var ligger Gurkstan? Kom och lyssna på Carl Ahlstrand som berättar mer om det spännande ämnet mat och språk. Efter samtalet finns tid för frågor och boksignering.

I Maten i vårt språk (Carlsson förlag) finns närmare 800 ordspråk, talesätt, slangord och andra bildliga uttryck från matens och dryckens värld. Med humor och stor kunskap beskrivs dessa uttrycks betydelse och historik, och här bjuds även på en hel del extra fakta och kuriosa om både språk och mat. Maten i vårt språk är en guldgruva för alla som är intresserade av svenska språket eller av gastronomi.

Carl Ahlstrand är examinerad språkkonsult i svenska, fil.kand. i engelska, översättare, förlags­redaktör och författare av poesi, prosa och populär­vetenskap. Han är därtill styrelseledamot i Hallands Författarsällskap.

_________________________________________________________________________

I år deltar Gamla stans bokhandel i Stockholms bokhelg som en del av Wordstock – en litterär idé och samtalsfestival! Wordstock är en gemensam satsning av Gamla Stans bokhandel och idéstudion SN7 som båda drivs av förlaget Volante. Utöver cirka 50 programpunkter, massa böcker och samtal utlovas mingel och högt i tak. Våra evenemang är alltid kostnadsfria att vara med på – så även under bokhelgen, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!