Svetsare och statsminister – Författarsamtal med Stefan Löfven

Tisdag 8 oktober kl. 17.00

F.d. statsminister Stefan Löfven ger under hösten 2024 ut sina memoarer Svetsare och Statsminister på Bokförlaget Atlas. Hör honom berätta mer om boken i ett intimt författarsamtal på Gamla stans bokhandel.

Tio månader gammal kommer Stefan Löfven som fosterbarn till Sunnersta i Ådalen. 55 år senare kliver han in på Rosenbad som statsminister. Svetsare och Statsminister beskriver Stefans unika livsresa och är berättad med hans egna ord i samarbete med författaren och journalisten Ulrika Knutsson. Boken ger en personlig bild av händelser, personer, möten och erfarenheter, med flera nya insikter i vad det innebär att vara ledare och statsminister i vår tid.

»Jag strävade aldrig efter att bli partiledare eller statsminister. Fackföreningsrörelsen var min hemvist, och jag trivdes utmärkt som ordförande för IF Metall. Plikten tvingade mig att tänka om. När socialdemokraterna befann sig i sin största kris sedan 1917 ställde jag upp. Jag har inte ångrat mig, trots tunga utmaningar för Sverige med terror, pandemi och svåra regeringsbildningar. Och både i politiken och facket har jag försökt arbeta för det jag tror på: människors lika värde.«

Stefan Löfven var Sveriges statsminister 2014-2021. Sedan 2022 är han ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet. Mellan åren 2006-2012 var han förbundsordförande för IF Metall.

Ulrika Knutson är journalist, kritiker och författare. Hon medverkar bland annat i Expressen och Göteborgs-Posten och är krönikör i P1:s Godmorgon, världen!

I samarbete med Atlas förlag.

Foto på Stefan: Johanna Hanno

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!