Telefonfri författarträff med Marcus Dunberg

Torsdag 20/4 kl. 17.00-18.00

Varmt välkommen till ett telefonfritt författarsamtal med Marcus Dunberg, författare till boken Skuggland. Marcus kommer att prata om hur han blev författare och vad som inspirerade honom till att skriva Skuggland, som utspelar sig på en fiktiv elitskola i Stockholm.

Eventet arrangeras i samarbete med LookUp, en rörelse för att inspirera människor att stänga av sina telefoner då och då för att vara fullt närvarande i nuet. LookUp organiserar telefonfria upplevelser och evenemang för att påminna människor om glädjen att se, lyssna, lära sig, smaka och uppleva något vackert och intressant utan störningar av telefon. Under eventet lämnar alla in sin telefon i en särskild box. Behöver man komma åt sin telefon går detta givetvis att ordna.

Om Skuggland:

Friskolan Lyceum, en guldskimrande gåva från de rika till de rika, är en värld där barnen till de förmögnaste står högst i kurs. 11-åriga Daniel är längst ner i den hierarkin, något som hans psykopatiska klasskamrat Lucas utnyttjar.

När Lucas och hans vän Ian begår ett övergrepp på Daniel går det inte längre att blunda för trakasserierna. Eller? Lucas terrorregim fortsätter, samtidigt som Daniel och hans mamma Vicki beskylls som lögnare. Vicki och Daniel faller allt djupare ekonomiskt, socialt, mänskligt, och de inser att ingen rättvisa kommer att skipas.

Samtidigt oroar övergreppet, lögn eller inte, skolans mecenat och grundare miljardären Gunnar Grentz. Han har åtnjutit en helt ny form av respekt och politiskt inflytande efter att Lyceum kommit till världen. Och nu är hans position hotad. Snart störtar en pojke mot sin död. Men vem? Och varför?

Skuggland är en fascinerande, fängslande och utmärkt skildring av klass och sociala hierarkier i flera nivåer, kulturellt kapital och hur grymma handlingar förvandlar offer till förövare.”
– Christine Karlsson, BTJ

Marcus Dunberg är 47 år och bor i Stockholm och Mölle med fru och två barn. Han arbetar med kommunikation och storytelling för globala företag, men är även krönikör för Perfect Guide. Tidigare har han arbetat som Copywriter i Köpenhamn, New York och Buenos Aires. Han har även ett förflutet som frilansskribent för King, Café, Residence, Expressen, Elle med flera. Skuggland är hans debutroman.

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!