Tranorna flyger söderut – Författarträff med Lisa Ridzén

Tisdag 19/3 kl. 17.00

Tranorna flyger söderut är en varm debutroman som redan rört många läsare till tårar. Vi får besök av bokens författare Lisa Ridzén som möter Kristina Ljunggren i ett samtal på bokhandelns scen. Kristina är till vardags domkyrkokaplan – du känner kanske igen henne som uppskattad samtalsledare från våra samtal i Storkyrkan.

Tranorna flyger söderut berättar om en åldrad mans kamp för att behålla makten över sitt eget liv. Hemma hos Bo bryts den stilla tillvaron sällan av något annat än besöken från hemtjänsten. Men han har ju sin älskade jämthund Sixten, så helt ensam är han inte. I tomrummet efter frun som flyttat in på demensboende i Östersund börjar funderingar och tvivel riva i Bo. Tiden blir alltmer knapp för att hinna lösa det som ibland känns omöjligt – relationen till sonen.

Trevande försöker far och son att nå fram till varandra. Men samtidigt är sonen övertygad om att Sixten måste flytta. Hotet om att förlora sin hund rör upp ett virrvarr av känslor som får Bo att minnas tillbaka på sitt liv, sitt faderskap och sitt sätt att visa kärlek.

Lisa Ridzén är doktorand i sociologi och undersöker i sin forskning bland annat manlighet och känslor på den norrländska landsbygden. Hon bor i ett litet samhälle utanför Östersund. Tranorna flyger söderut började hon skriva på under en termin vid Långholmens författarskola.

Foto på Lisa: Gabriell Liljevall

Våra evenemang är kostnadsfria att vara med på, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss!