Astrid Billengren om En av oss kommer dö ung

Fredag 17 maj kl. 16.00

Detta samtal är en del av vårt program under Stockholms bokhelg, ta del av hela programmet här.

Hör Astrid Billengren berätta om En av oss kommer dö ung, en debutroman som med skärpa och rapphet skildrar sorgen efter en förlorad vänskap.

Matilda står och kokar gröt åt sin son när hon får telefonsamtalet. Hennes bästa vän Ellen har kastat sig ut från sin balkong. Ellens självmord blir början på en sorgeresa i högt tempo där Matilda tvingas konfrontera sina egna skuldkänslor – och den dolda sanningen om ett familjedrama hon blundat för. En av oss kommer dö ung är samtidsberättelse om Malmö, ölklibbiga dansgolv och flickors hemligheter. En berättelse om Ellen, som var så jävla dum i huvudet att hon gick och tog livet av sig. Och om Matilda, vars syn på livet, relationer och det förgångna måste skrivas om. Men framför allt en berättelse om den komplexa kärleken till en vän.

Astrid Billengren är journalist och nyhetschef på Aftonbladet, med många års erfarenhet från några av Sveriges största nyhetsredaktioner. Hon är uppvuxen i Malmö, men sedan länge bosatt i Stockholm.

Foto på Astrid: Gabriel Liljevall

Våra evenemang är precis som vanligt kostnadsfria att vara med på även under bokhelgen, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.