Den okände von Wright

Lördag 18 maj kl. 13.00

Detta samtal är en del av vårt program under Stockholms bokhelg, ta del av hela programmet här.

Filosofen Georg Henrik von Wright var under sin tid en av Nordens mest kända och omdebatterade intellektuella. Den okände von Wright lyfter fram nya sidor av hans fortfarande högaktuella kritik av ­vårt teknikstyrda samhälle och hans intresse för bland annat klimatfrågor och antikrigsideal. Boken synliggör även von Wrights nyfikna mångsidighet och visar på spänningen mellan kritik och filosofi i hans liv.

I boken samlas texter från åtta årtionden: essäer, recensioner, insändare och intervjuer, från pojkåren en detektivberättelse och ett musikstycke. Mycket har tidigare varit svårt att få tag på eller helt okänt – inte minst för att von Wright själv valde att tiga om det mer kontroversiella. Hit hör hans tidiga tidskritik och insat­sen som krigspropagandist 1939–1944.

Joel Backström
, docent i filosofi, och Thomas Wallgren, professor i filosofi, besöker oss för att berätta mer om Den okände von Wright på scen.

Foto på Georg Henrik von Wright:
Gabriella Bollobás/von Wright och Wittgenstein-arkivet

Våra evenemang är precis som vanligt kostnadsfria att vara med på även under bokhelgen, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.