Samtal i Storkyrkan: Lars Jederlund om Hela Europas krig

Fredag 17 maj kl. 17.00
Samtal i Storkyrkan under Stockholms bokhelg!
Tema: Konflikt och försoning 

Hela Europas krig med Lars Jederlund

Åter rasar ett krig i Europa, vars front just nu skär genom Ukraina. Ett krig mellan rysk imperialism och det demokratiska Europa. Det handlar inte endast om territorium. Det handlar om värderingar och om vår kontinents framtid. De flesta av Europas ledare har varit tydliga med att Ukrainas sak också är vår. Västvärlden har de militära och ekonomiska resurser som krävs för att hjälpa Ukraina att vinna kriget. Men kommer den politiska viljan och uthålligheten att räcka? Kommer det folkliga stödet bestå?

Lars Jederlund har sin bakgrund i svensk och internationell folkrörelse. I folkomröstningen om EU 1994 arbetade han för ett svenskt medlemskap. Under senare år har han arbetat som strateg och rådgivare åt organisationer, företag och myndigheter med kommunikation och opinionsbildning.

Foto på Lars: privat

Fredag 17/5 ordnar Gamla stans bokhandel och Storkyrkan program i Storkyrkan på temat “Konflikt och försoning”. Samtalen leds av Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan. Hela programmet för temadagen i Storkyrkan hittar du här. 

Utöver programmet i Storkyrkan har Gamla stans bokhandel också samtal  i bokhandeln under hela Stockholms bokhelg. Programmet för detta hittar du här.

Våra evenemang är precis som vanligt kostnadsfria att vara med på även under bokhelgen, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.