Samtal i Storkyrkan: Lena Wilderäng om Solroseffekten

Fredag 17 maj kl. 18.00
Samtal i Storkyrkan under Stockholms bokhelg!
Tema: Konflikt och försoning

Lena Wilderäng om Solroseffekten

När Ryssland en tidig februarimorgon tågar in i Ukraina förändras Lena Wilderängs liv i grunden. Nu handlar allt om att hjälpa till. Hon säger upp sig från sitt jobb och ­börjar köra begagnade ambulanser och brandbilar till fronten. Men medan månaderna går, utan ett slut i sikte, blir insatserna allt högre.

Nu, den 24 februari, två år efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina, kommer boken Solroseffekten – en berättelse om de som har lyckats fly och om de som stannat kvar, om soldater, barn och babusjkor. Men det är också en berättelse om mod, moral och medmänsklighet, som ställer alla inför ­frågan: Vad har den enskilde för ansvar när liv står på spel?

Lena Wilderäng är professionell äventyrare och brandman. Hon är född 1983 i Moskva men flyttade till Sverige 1996. Hon har fått medalj i Ukraina och blivit utsedd till en av Årets kvinnor 2023 av Expressen för sina hjälpinsatser.

Foto på Lena: Emma Tüll

Fredag 17/5 ordnar Gamla stans bokhandel och Storkyrkan program i Storkyrkan på temat “Konflikt och försoning”. Samtalen leds av Kristina Ljunggren, domkyrkokaplan. Hela programmet för temadagen i Storkyrkan hittar du här. 

Utöver programmet i Storkyrkan har Gamla stans bokhandel också samtal  i bokhandeln under hela Stockholms bokhelg. Programmet för detta hittar du här.

Våra evenemang är precis som vanligt kostnadsfria att vara med på även under bokhelgen, men vi ser förstås gärna att ni köper en bok när ni besöker oss.